Te veel appen en bellen als je elkaar net leert kennen; Kan dit als stalken overkomen? 
Geschreven door Laura Sarkissian
Vandaag zat ik met wat vrouwelijke collega’s aan tafel en we hadden het over het hebben van app- en belcontact met een man die je net leert kennen waarmee je nog geen date hebt gehad. Elke vrouw heeft natuurlijk haar eigen voorkeuren, afhankelijk van het type die ze is, dus ik vond het wel interessant om hun meningen daarover te horen en met jullie te delen.

Mijn collega vertelde over een man die zij via een datingsite spreekt, waarmee zij veel gemeen heeft en interesse in heeft. Om die reden heeft ze haar telefoonnummer gedeeld en nu vertelt ze dat hij de hele dag door appt en elke ochtend en avond belt. Zij vindt hem zo een lieve man, dat ze eigenlijk niet bot wil doen, maar het begint haar ontzettend te storen. Hij belt haar bijvoorbeeld om te vragen wat ze aan het doen is, terwijl hij weet dat ze aan het werk is. Of dan stuurt hij haar door de hele dag heen berichten als, ‘ik denk aan je’, ‘wat ga je nu doen’, ‘ben je al klaar met werken?’ Als klapper op de vuurpijl, ‘ik had je net gebeld, heb je het druk? Bel me anders terug als je tijd hebt’. Zij denkt dan; - We hebben net een uur geleden gesproken en natuurlijk heb ik het druk! Je weet toch dat ik aan het werk ben? En de telefoon geeft gewoon een gemiste oproep aan hoor, is de reminder van jou nou nodig?

Zo een gedachte klinkt misschien een beetje bot, maar ik kan me ergens voorstellen dat het storend kan werken. We hebben immers allemaal onze dagelijkse stress, verantwoordelijkheden en dingen waar we op moeten concentreren. Voor alles is een tijd en een plek. Weet het te doseren. Zij had het namelijk veel leuker gevonden als hij alle berichtjes door de dag heen niet had gestuurd en haar in de avond had gebeld of geappt om te zeggen dat hij aan haar gedacht had en benieuwd was naar hoe haar dag was bijvoorbeeld. 

Zelf heb ik het ontzettend druk in mijn dagelijks leven en voor mij is 1 of 2 keer per dag contact voldoende. Ik denk dat je elkaars voorkeuren moet aftasten. Als je veel contact zoekt op een dag, dan is het goed om in de gaten te houden hoe iemand daarop reageert. Is ze kortaf? Reageert ze structureel pas uren later? Zoekt ze zelf heel weinig contact met JOU op? Dan is de kans groot dat je te veel appt of belt of dat ze helemaal niet geïnteresseerd is.

Ik zou het veel appen of bellen niet zozeer stalken willen noemen, want ergens toont de man interesse. Het probleem is echter dat een overvloed aan contact over kan komen, alsof hij echt niets anders te doen heeft op een dag en bijna geobsedeerd is. Daarbij gaan een aantal alarmbellen rinkelen als ik dat gedrag ook nog eens koppel aan dat hij misschien wel heel dominant is, controlling en dat hij mijn elke gang na wil gaan. 

Wat vrouwen ook belangrijk vinden is consistentie. Dus als je bereid bent om zoveel aandacht te geven vanaf het begin, ben je dan ook bereid om dit door te trekken op langere termijn, totdat jullie samenwonen en de dynamiek verandert? Stel dat een vrouw al die aandacht nou wel leuk vindt en jij naarmate het contact vordert steeds minder belt of appt. Wat voor indruk wek je daarmee op? Een vrouw kan dan denken dat de interesse minder is geworden. Of misschien heb je inmiddels nog meer vrouwen waarmee je appt en dus minder tijd.

Kwaliteit boven kwantiteit.

Weet je, ze zeggen toch dat vrouwen veel aandacht nodig hebben, maar het draait toch echt om de kwaliteit. Met andere woorden. Misschien bel of app je een vrouw 1 keer per dag, maar heb je een super leuk gesprek en laat je elkaar met een goed gevoel achter, dan is ze de rest van de dag zoet. Dit geeft ook de ruimte om elkaar te missen en uit te kijken naar een gesprekje op de volgende dag. Zo heb je elkaar ook iets meer of nuttigs te vertellen dan alleen maar ‘hey wat doe je’ op een doordeweekse middag. Vergeet ook niet, het initiatief mag ook wel van haar kant komen! Dit geldt uiteraard wel voor vrouwen die gebalanceerd, volwassen en productief zijn in hun leven. Heb je zo iemand gevonden, ga dan voor de kwaliteit en minder voor de kwantiteit.
©2015-2020 WeSocialMEN50plus.com

Officieel partners met Ourtime & Relatieplanet
Officieel erkend door Branchevereniging Singles Keurmerk
Ons andere label heet WeSocialWOMEN.com